Despre parteneri

Federatia Sindicatelor Cimentistilor din Romania (FSCR) este o organizatie sindicala reprezentativa la nivel de ramura pentru sectorul de productie de ciment, betoane, agregate si alte materiale de constructii care cuprinde 19 de sindicate provenind in cea mai mare parte din companii multinationale care au preocupari constante in domeniul promovarii RSI: Lafarge, Holcim si Carpatcement.

La nivel national, aplicantul reprezinta una din federatiile profesionale afiliate la Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR).

Pe plan european, FSCR este afiliata la FETBB � Federatia Europeana a Lucratorilor din sectorul de constructii si lemn; in cadrul acesteia, are relatii de parteneriat cu federatii similare din Belgia, Olanda, Franta si alte state membre ale UE. La nivel international este membru al Federatiei Internationale din domeniul constructiilor si lemnului (BWI) din cadrul Confederatiei Internationale a Sindicatelor (ITUC).

In perioada 2004 � 2006 FSCR a fost implicat ca partener in derularea unor proiecte importante de responsabilitate sociala precum: �Impreuna pentru natura� – proiect de educare a populatiei si copiilor in spiritul protectiei mediului (2004, 2006, 2007, 2008) in parteneriat cu Asociatia Ecosophia si Carpatcement Holding; �Bucurestiul respira� – proiect de responsabilitate sociala vizand plantarea unei perdele forestiere in jurul capitalei (2006, 2007) in parteneriat cu Greenpeace, Asociatia Ecosophia si Carpatcement Holding;� �Creaza-ti mediul!� – program de educatie civica pentru elevi realizat in 20 de scoli din 19 orase in parteneriat cu Fundatia Concept si Holcim (2004 � 2006) sau �Construim impreuna case decente pentru familii defavorizate� in parteneriat cu Lafarge Romania si Fundatia Habitat for Humanity Romania (2004 � 2008).

I-CSR

Centrul Italian pentru Responsabilitate Sociala – The Italian Centre for Social Responsibility (I-CSR) este o organizatie non-guvernamentala creata de Guvernul Italian impreuna cu urmatorii membri fondatori: Ministerul Muncii si Afacerilor Sociale, INAIL (Autoritatea Italiana de Compensare a Muncitorilor), Unioncamere (Uniunea Italiana a Camerelor de Comert) si Universitatea Bocconi.

Centrul promoveaza o cultura de afaceri moderna ce considera RSI ca un factor de competitivitate si eficienta a companiilor, institutiilor publice si mediului de afaceri. Centrul doreste sa fie un actor international in cercetarea si in dezbaterea politicilor de RSI.

Tils Romania

TILS Romania este o firma de consultanta membra a SDI Group, scopul infiintarii sale fiind acela de a imbina experienta de 30 de ani a grupului cu inovatia si creativitatea, pentru o adaptare cat mai eficienta la cerintele economice, sociale, politice si culturale ale societatii romanesti. TILS Romania nu doar transpune in mediul de afaceri romanesc proiecte de succes realizate pe plan international, ci adauga la traditia si experienta SDI Group propriile resurse, potential, cunostinte si spirit inovator. Viziunea TILS Romania este conturata de: – Cei 30 de ani de experienta dobanditi de firmele din cadrul grupului, oferind servicii atat sectorului public, cat si celui privat, in diverse domenii de activitate; – Adaptabilitate si flexibilitate; – Abilitatea de a imbina expertiza italiana cu specificul si particularitatile mediului de afaceri local; – Convingerea ca resursele umane sunt elementul-cheie al oricarei organizatii pentru dobandirea succesului. TILS Romania opereaza in urmatoarele domenii de activitate: – Consultantã pentru realizarea si implementarea strategiilor de dezvoltare organizationala si a resurselor umane – Formare – Managerial Training si Soft Skills Training – Dezvoltare durabila Profesionale Continue din Romania.

Camporlecchio Educational srl

Camporlecchio Educational detine Borgo della Conoscenza (Satul Cunoasterii), un centru situat in regiunea Toscana, a carui activitate se bazeaza pe formare manageriala si cultura organizationala. Misiunea sa este sa ajute organizatiile sa dezvolte competente necesare intaririi bunastarii si competitivitatii personalului acestora. Pe langa formare, centrul dezvolta si implementeaza proiecte in Italia si Romania in domeniile formare profesionala si educatie de calitate (FSE: CALISIS si CALE), transmiterea si managementul cunostintelor, managementul schimbarii, leadership durabil si atragerea de talente. Camporlecchio Educational detine Borgo della Conoscenza (Satul Cunoasterii), un centru situat in regiunea Toscana, a carui activitate se bazeaza pe formare manageriala si cultura organizationala. Misiunea sa este sa ajute organizatiile sa dezvolte competente necesare intaririi bunastarii si competitivitatii personalului acestora. Pe langa formare, centrul dezvolta si implementeaza proiecte in Italia si Romania in domeniile formare profesionala si educatie de calitate (FSE: CALISIS si CALE), transmiterea si managementul cunostintelor, managementul schimbarii, leadership durabil si atragerea de talente.

Ecosistemi srl

Ecosistemi este o firma de consultanta din Roma, a carei activitate se concentreaza pe dezvoltarea durabila, in special pe: ecologie industriala, sisteme de management de mediu (cu precadere EMAS), evaluari ale impactului asupra mediului, eticheta ecologica, achizitii publice ecologice, Agenda Locala 21 si angajamentul partilor interesate, raportare si contabilitate sustenabila, managementul schimbarii urbane si turism durabil, educatie in spiritul dezvoltarii durabile, responsabilitate sociala a intreprinderilor (RSI). Firma a participat la o serie de proiecte cu organizatii de guvernanta locala si cu Ministerul Mediului si detine expertiza in proiecte europene (programul LIFE).